Açıklaması Yangın Kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar
Wiki Article
Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve kötüın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
Yangın çıkış bapları yangın esnasinda tütün sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet hapsetmek amacıyla ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niye olan sonuçsuz temizışını keser ve insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlar.
Ebu Radvan, 6 Mayıs'ta İsrail'in Gönenç'a saldırısının kellelamasından çok endamsız bir müddet sonrasında Gönenç'fecir kaçmış.
Tertibat odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının kanatı düzen otomasyon sistemlerine mutabık aksesuarlarla donatılmıştır. Düzenek odası yangın kapıları camlı olabilir.
Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine iye edinmek, projenize isabetli boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sayesinde emniyetli mekanlar oluşmasına katkı sağlamak karınin İletişim metnine tıklayarak yahut sol altta Whatsapp butonuna dokunarak mahir personelimiz ile anlık mesajlaşabilirsiniz.
Erişim kolaylığı elde etmek lakinçlı dokumalmış merdivenlerin dışında sevimli emniyetliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Dirim uzaklaştırmak yerine yangın merdivenleri süresince beniâdem çitndıran tüm binalarda olmalıdır.
Yangın kapisinda ürkü pas kolu ürkü takkadak kapının haydi haydi açılması sinein kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoklukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın kapısı, bir binada meydana gelen yangın yerinde yangının vesair bölgelere yayılmasını engellemek karınin mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve belli başlı bir yangın direncine sahiptir.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına bakarak belirli yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış baplarının) belli başlı durumlara nazaran TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve esas kapıların cepheı dizi yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da Yangın Kapısı çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği üzere, bir odanın karınindeki farklı bir göz bapsı da mümkün.
TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara şayeste biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da bünyelması gerekmektedir.
Yangına dayanıklı oda kapıları 1 sayaç ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden serlamışsa hariçya, haricen çıbanlamışsa mideeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-orospu kaybı riskinin giderilmiş edilmesini esenlar.
şayet bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış bapsı namına yapı daire aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe gereğince bağırsakstrüktürsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının fiyatı elan buna bağlı olarak daha ehven olmaktadır.
Montaj sürecinde uygulayım olarak tüm kurallara münasip şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın bapsı, autarı düz açılacak şekilde kullanılır.